Fælder du meget? Og har kroppen brug for ekstra kærlighed efter graviditet og amning?

Så er der hjælp at hente for dig, se lige med her.

Selv har jeg født tre skønne børn og har på egen krop oplevet, hvor meget kroppen gennemgår. Særligt håret afslører den store belastning det er for vores krop. Alt det gode du har tilført din krop er også gået til at skabe et dejligt lille menneske, hvorfor du kan opleve mangler i din krop.  

Du har måske et tyndere mere glansløst hår, der næsten kan føles som hø. Kroppen har brug for næring indefra med gode fedtsyrer, B-vitaminer, Selen og Zink.

B-vitaminer skal tages som et kompleks, hvor alle B-vitaminerne er i. for at de kan optages bedst. Under graviditet og amning stiger behovet, fordi barnet skal vokse.
Du kender måske godt nogle af B-vitaminernes gavnlige effekter på hår, hud og negle, det kaldes nemlig også for skønhedsvitaminet. 

Zink bidrager til dannelsen af nye celler og herunder også hårceller. Det er vigtigt for et sundt og stærkt hår. Et ekstra tilskud tages blot for en periode.

Selen er ikke så forekommende i den danske kost, simpelthen fordi at jorden er meget selen-fattig. Derfor kan vi komme til at mangle, da den portion vi selv måtte have går over til dit barn, så smart er kroppen nemlig indrettet.
Selen er en stærk antioxidant, som bl.a. hjælper immunforsvaret med at beskytte os.

Alt dette er sammen med gode fedtsyrer, byggesten til din krop, til at styrke den på ny og fylde depoterne op, som så sandelig trænger til ekstra omsorg og næring. 
Fedtsyrer som fiskeolie medvirker til at mindske tørhed og nærer dine celler.

Disse kosttilskud kan selvfølgelig ikke stå alene, de er supplement til en sund og lødig kost. Kroppen skal tankes godt op igen, det kan godt tage imellem 3-6 måneder. Du kan have fokus på at spise godt med fuldkornsris, chiafrø, solsikkekerner, nødder, sesamfrø, havregryn, grøntsager, frugter og kød. Gode fedtsyrer som avokado, kokosolie og koldtpresset olivenolie og hørfrøolie er vigtig i din daglige kost.

Synes du det er lidt en jungle at finde rundt i og har du brug for hjælp til hvilke kosttilskud du skal vælge, så kontakt mig.

 

- Louise  

×